انواع مصرف کننندگان در سیستم های برق خورشیدی آفگرید
قبل از طراحی هر سیستم آفگرید برای مصارف مسکونی خود، نیاز است لیستی از مصرفکنندگان موجود در ساختمان تهیه شده و میزان انرژی مورد نیاز آنها در یک بازه 24 ساعته محاسبه شود. برای آن دسته از تجهیزاتی که میزان مصرف شبانه آنها صفر می باشد، مصرف کننده موظف است زمان استفاده خود از این تجهیزات را صرفا به روز محدود کند.
تعیین توان نامی اینورتر
توان نامی تجهیزات برای تعیین توان نامی اینورتر مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین ظرفیت نامی اینورتر برابر خواهد بود مجموع توانهای نامی تجهیزاتی که ممکن است در یک لحظه به صورت همزمان مور استفاده قرار گیرند. بخشی از این فرآیند البته به سلیقه مصرف کننده و مخصوصا رعایت عدم استفاده همزمان از مصرف کنندگان می باشد.
توجه به این نکته ضروریست که تعیین ساعت کارکرد برخی از تجهیزات متناسب با شرایط فیزیکی آنها بوده و مصرف کننده نقشی در تعیین زمان کارکرد آنها ندارد. این تجهیزات عمدتا شامل تجهیزات سرمایشی شامل یخچال، فریزر و کولرهای آبی یا گازی خواهد بود. بنابراین در مرحله اول لیست کلیه مصرفکنندگان موجود در ساختمان را مطابق جدول فوق تهیه نمایید.
بنابراین در برآورد توان نامی اینورتر، مجموع توان تجهیزاتی که کارکرد آنها مستقل از اختیار مصرف کننده بوده محاسبه شده و با مجموع توان سایر تجهیزاتی که که به صورت همزمان مورد استفاده قرار می گرند جمع می شود. توان مصارف سرمایشی شامل یخچال، فریزر و کولرابی با مجموع توان سایر تجهیزات که ممکن است در یک زمان مورد استفاده قرار کیرند جمع می شود. چنانچه به جز تجهیزات سرمایشی هیچکدام از تجهیزات در یک زمان مورد استفاده قرار نمیگیرند، مجموع توان تجهیزات سرمایشی و تجهیزی که بالاترین توان را دارد به عنوان توان نامی اینورتر منظور میشود. چنانچه برخی تجهیزات توان بیشتری را در مدت زمان کوتاهی(چند ثانیه) مصرف میکنند، این میزان را در محاسبات اینورتر لحاظ نکنید.
تعیین مجموع توان نامی پنل ها
برای تعیین ظرفیت پنلها، از مجموع انرژی مصرفی در شب و روز استفاده میشود. پنلها باید مجموع انرژی که در طول شبانهروز در ساختمان مصرف میشود را تولید کند. برای این منظور، مجموع انرژی مورد نیاز تجهیزات را برای یک بازه 24 ساعته جمع کنید . عدد بدست آمده از نوع انرژی بوده و برای تبدیل آن به توان پنل از رابطه ذیل استفاده میکنیم:
P= Et / Kr
P مجموع توان مورد نیاز پنلها، Et مجموع انرژی مصرفی ساختمان در طول شبانهروز و Kr در واقع ضریبی است که میزان انرژی تولیدی هر هزار وات پنل خورشیدی در طول روز را بر حسب وات ساعت نمایش میدهد. میزان میانگین سالیانه این ضریب برای ایران به استثنای استانهای شمالی و غربی به طور تقریبی برابر 5 میباشد. برای تعیین این ضریب برای مناطق شمالی و غربی کشور مختصات محل نصب نیروگاه را را در نرم افزار PVSyst وارد کرده و این ضریب را به صورت جداگانه محاسبه نمایید. بر مبنای این رابطه ، به طور متوسط برای میزان انرژی روزانه مورد نیاز 5000 وات ساعت، شما به حدودا 1000 وات پنل خورشیدی نیاز دارید که باید با رعایت ظرفیتهای موجود پنلهای خورشیدی به صورت یکسان تهیه شود. به طور مثال می توانید این ظرفیت را از 4 عدد پنل خورشیدی 250 وات یا 3 عدد پنل خورشیدی 330 وات بدست آورید. البته در انتخاب تجهیزات سیستم خورشیدی توصیه میشود حتما از مقادیر زوج استفاده نمایید.
تعیین مجموع ظرفیت باتری ها
باتریها در واقع انرژی مورد نیاز ساختمان را برای زمانهایی که تولید انرژی توسط پنلها متوقف شده است تامین میکنند. این انرژی در طول روز از مازاد انرژی تولیدی پنلها در باتریها ذخیره شده و در مواقع عدم تابش خورشید مخصوصا در شبها مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر این در برخی ایام سال مخصوصا 6 ماهه دوم که تابش خورشید کمتر میشود، در روزهای ابری برای تامین انرژی ساختمان از ظرفیت باتریها استفاده میشود. اما در محاسبات عمدتا ظرفیت باتریها با میزان انرژی مصرفی شب هنگام ساختمان تعیین میشود.
برای محاسبه ظرفیت باتریها، مجموع میزان انرژی مورد نیاز ساختمان در شب را بدست آورید. عددی که حاصل میشود در واقع میزان انرژی مورد نیاز ساختمان بر حسب وات-ساعت بوده که با ظرفیت انرژی باتریها که عموما آمپر – ساعت میباشد متفاوت میباشد. برای محاسبه ظرفیت باتریها از رابطه ذیل استفاده نمایید:
IB=En×(1+Kc)/VB
که IB ظرفیت باتری بر حسب آمپر – ساعت، VB ولتاژ نامی باتری، En مجموع انرژی مصرفی ساختمان در شب و Kc ضریب تخلیه باتری میباشد. در واقع شما مجاز نیستید تمام ظرفیت نامی باتری را مورد استفاده قرار دهید و باید در طراحی خود حداقل میزان ظرفیت باتری که در هر شرایطی باید حفظ شود را لحاظ کنید. این ضریب بر حسب نوع باتری مورد استفاده شما متفاوت خواهد بود. برای باتریهای Flooded این ضریب برابر 0.35 و برای باتریهای AGM برابر 0.2 خواهد بود. چنانچه از باتری ژل یا لیتیوم استفاده میکنید این ضریب را برابر صفر در نظر بگیرید.
تعیین ظرفیت شارژ کنترلر خورشیدی
در خصوص شارژ کنترلر عموما دو پارامتر اصلی مورد نیاز است. ولتاژ نامی و جریان شارژ. ولتاژ کنترلر در واقع به مشخصات باتریها بستگی دارد. بنابراین قبل از اینکه کنترلر شارژ سیستم خود را تعیین نمایید میبایست ولتاژ باتری سیستم را مشخص کرده باشید. ولتاژ کار باتری در واقع همان ولتاژی است که به ورودی اینورتر منتقل میشود. برای تعیین ظرفیت جریان کنترلر ،چنانچه از شارژ کنترلر MPPT استفاده میکنید میزان مجموع توان نامی پنلهایی که به کنترلر متصل میشوند را محاسبه کرده و جریان نامی کنترلر را از طریق رابطه ذیل محاسبه نمایید:
Ic=Pt/VB
Pt مجموع توان پنلهای متصل به کنترلر، Ic جریان نامی کنترلر و VB ولتاژ بانک باتری است که کنترلر به آن متصل میشود. برای تعیین تعداد پنلهای سری یا موازی هر کنترلر به مشخصات فنی کنترلر رجوع نمایید. حتیالامکان اتصال تعداد بیشتری از پنلها به صورت سری مزایای بیشتری در مقایسه با اتصال موازی آنها خواهد داشت. در صورت استفاده از شارژ کنترلر PWM ، جریان نامی شارژ کنترلر برابر مجموع جریان واردشونده به پایانه PV شارژ کنترلر خواهد بود و این با توجه به تعداد و آرایش پنلها تعیین میگردد.
کنترل از راه دور سیستم :
مدیریت سیستم سولار و مصرف انرژی خانه از هر کجای دنیا بصورت 7/24 بوسیله سیستم نظارت سیار . مشاهده بیشترین و کمترین میزان مصرف در زمان واقعی ، شامل تاریخچه مصرف
محصولات :
Suntree SRD 30 | Longi LR4 72 455W HPH | Cable 6 Solar | Suntree SRF 30 Fuse |
Suntree MC4 Connector | KACO Blue planet 10 TL3 | Ritar battery 12V 100Ah Deep Cycle Gel (MG) | DC Suntree SUP2H1 |
جهت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره زیر تماس حاصل بفرمائید : +1(650)284-6911 Shean Shahpar